!!! Doprava zdarma při nákupu nad 1500 Kč !!!

BEWIT Karobový prášek, BIO RAW - 1 kg

Kód: BEW4000000100000001
Neohodnoceno
Značka: BEWIT
189 Kč 168,75 Kč bez DPH
Skladem v ČR (více než 10 ks) (10 ks)
Můžeme doručit do:
27.11.2024
**BIO, RAW** karobový prášek má jemnou a lahodnou sladkou chuť. Lze ho použít jako náhražku rafinovaných cukrů a jiných sladidel. [* https://res.cloudinary.com/dheoyhklr/image/upload/v1715863754/guinnessuv-rekord/joska-salek-kategorie-rekord.png .(Rekordman Josef Šálek doporučuje) *]

Detailní informace

Všechno zboží skladem v ČR
Všechno zboží skladem v ČR
Expedice zásilky do 24 hodin
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1500 Kč
Přes 15 000 výdejních míst
Přes 15 000 výdejních míst
po celé ČR a SK
Možnost platit kartou
Možnost platit kartou
nebo na dobírku

Detailní popis produktu

BIO RAW karobový prášek

BIO, RAW karobový prášek má jemnou a lahodnou sladkou chuť Lze ho použít jako náhražku rafinovaných cukrů a jiných sladidel. Mimo to je přirozeným zdrojem vysokého množství vlákniny, která navazuje pocit sytosti. Karob je také zdrojem vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek.

 

Historie

Karobový prášek neboli svatojánský chléb

Rohovník je starou kulturní rostlinou, jejíž původ je směřován do oblastí Středomoří a Arabského poloostrova. Už tehdy byly jeho plody běžnou součástí jídelníčku. Díky své oblibě a využití byl rohovník rozšířen po celém Středomoří, pobřeží severní Afriky a následně do dalších oblastí vyznačujících se podobným klimatem. Karobový prášek je získáván ze zralých plodů této stálezelené dřeviny. Dle jedné pověsti se traduje, že plody Rohovníku byly oblíbenou pochoutkou svatého Jana Křtitele, který je spolu s dalšími suchými potravinami pojídal na své cestě pouští. V závislosti na této pověsti si karobový prášek získal název svatojánský chléb, pod kterým je často označován.

 

Pěstování a výroba

Sklizeň v plné zralosti

Zvláštností rohovníku je, že kvete převážně v podzimním období.
Díky svým podnebným podmínkám je Indie pro pěstování rohovníků ideální oblastí. Především v závislosti na teplém klimatu a nízkým výskytem srážek. Plody rohovníku jsou lusky, které jsou sklízeny v období plné zralosti.

Velmi šetrný proces výroby

Neprodleně po sklizni jsou karobové lusky zbaveny jejich vnitřních částí a zrníček. Zbylé obalové buničiny jsou poté zpracovány ve výsledný prášek velmi šetrným procesem, kdy v žádné jeho fázi nedochází k překročení teploty 42 °C.

RAW kvalita, ta je u našeho karobového prášku garantována.

 

Složení a vlastnosti výrobku

Přirozený zdroj vysokého množství vlákniny

BIO, RAW karobový prášek má výraznou sladkou chuť. Lze ho použít jako náhražku rafinovaných cukrů a jiných sladidel. Karob je také přirozeným zdrojem vysokého množství vlákniny, která navazuje pocit sytosti. Dostatečný příjem vlákniny má vliv především na správnou činnost střev. Mimo to, je karob zdrojem vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek. V závislosti na přirozeně obsažených sacharidech se karobový prášek vyznačuje typickou nasládlou chutí. Obsah tuku je v porovnání s kakaem nižší.

 

Návod k použití

Chuť karobového prášku je příjemná a nasládlá. Díky svému typickému aroma slouží také jako náhražka kakaa.

 

Na závěr

  • Náhražka kakaa
  • Bohatý zdroj vlákniny
  • Zdroj bílkovin
  • Nízký obsah soli
  • Super potravina

 

Země původu

Řecko

 

Zdroje:

KUMAZAWA, Shigenori et al., 2002. Antioxidant Activity of Polyphenols in Carob Pods. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 50, 373-377.

J. STAVROU, Ioannis, Atalanti CHRISTOU a Constantina P. KAPNISSI-CHRISTODOULOU, 2018. Polyphenols in carobs: A review on their composition, antioxidant capacity and cytotoxic effects, and health impact. Food Chemistry. 15, 355-374.

YDJEDD, Siham et al., 2017. Effect of in Vitro Gastrointestinal Digestion on Encapsulated and Nonencapsulated Phenolic Compounds of Carob (Ceratonia siliqua L.) Pulp Extracts and Their Antioxidant Capacity. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 65(4), 827-835.

JOSÉ CORREIA, Pedro et al., 2018. Biologically active compounds available in Ceratonia siliqua L. grown in contrasting soils under Mediterranean climate. Scientia Horticulturae. 228-234.

CANTALEJO, M. J., 1997. Effects of Roasting Temperature on the Aroma Components of Carob (Ceratonia siliqua L.). Journal of Agricultural Food and Chemistry. 45(4), 1345-1350.

LOULLIS, Andreas a Eftychia PINAKOULAKI, 2018. Carob as cocoa substitute: a review on composition, health benefits and food applications. European Food Research and Technology. 959-977.


Zaregistrujte se ZDARMA a získejte slevy až 30 % doživotně na výrobky BEWIT.

Registraci provedete snadno na tomto odkazu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní sladidla
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: