!!! Doprava zdarma při nákupu nad 1500 Kč !!!

BEWIT Prášek z mladého ječmene, 250 G

Kód: BEW3400250100000023
Neohodnoceno
Značka: BEWIT
335 Kč 299,11 Kč bez DPH
Skladem v ČR (více než 10 ks) (10 ks)
Můžeme doručit do:
25.9.2024
Prášek z mladého ječmene je bohatým zdrojem minerálů, vitamínů, aminokyselin a dalších fytonutrientů ve své čistě přírodní podobě. Vhodné do vody, džusů, mléka, ovesných kaší, smoothie, cereálií nebo jiných pokrmů. [* https://res.cloudinary.com/dheoyhklr/image/upload/v1715863754/guinnessuv-rekord/joska-salek-kategorie-rekord.png .(Rekordman Josef Šálek doporučuje) *]

Detailní informace

Všechno zboží skladem v ČR
Všechno zboží skladem v ČR
Expedice zásilky do 24 hodin
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 1500 Kč
Přes 15 000 výdejních míst
Přes 15 000 výdejních míst
po celé ČR a SK
Možnost platit kartou
Možnost platit kartou
nebo na dobírku

Detailní popis produktu

Historie

Zelený ječmen je považován za jednu z nejstarších zelených kulturních rostlin. Jeho účinky byly objeveny již před 7 000 lety v oblasti staré Číny. Na základě jeho blahodárných účinků bylo využití této rostliny rozšířeno po celé Asii a následně do oblasti Středního východu. V dalších letech bylo podvědomí o ječmenu rozšířeno do Evropy a dalších oblastí světa. Velmi oblíbený byl také ve starém Římě, kde patřil ke speciálním potravinám podávaným gladiátorům pro zlepšení jejich výkonů.

Původ a pěstování

Tato zelená rostlina je původem z Indie, kde je pěstována již od nepaměti. Jedná se o velice rychle rostoucí rostlinu. Již po deseti dnech od zasazení semen vyrůstají z klíčků mladé zelené výhonky. Výhonky jsou sklízeny již dvacátý den od vyklíčení, tedy v raném stádiu života rostliny. Rostliny, sklízené v tomto stádiu růstu, představují významný zdroj živin a biologicky aktivních látek.

Postup výroby

Na rozdíl od sušených extraktů, které jsou vyráběny z usušené extrahované šťávy, je při výrobě našeho produktu proces extrakce zcela vynechán. Náš produkt je tedy vyráběn odlišným způsobem, který zahrnuje následující postupy. Sklizené výhonky mladého ječmene jsou šetrně usušeny a následně rozemlety na výsledný prášek. Je šetrně zpracován tak, aby si zachoval co nejvíce svých jedinečných vlastností a maximální výživnou hodnotu.

Složení a vlastnosti

Na základě doby sklizně a následného šetrného zpracování výhonků, se jedná o nutričně významný produkt. Prášek z mladého ječmene je bohatým zdrojem minerálů, vitamínů, aminokyselin a dalších fytonutrientů ve své čistě přírodní podobě. Některé z obsažených látek jsou však citlivé na vyšší teploty, a proto by měl být ječmen konzumován za studena. Nemíchejte s horkými nápoji, mohlo by dojít k poškození aktivních enzymů.

Jelikož jsou výhonky mladého ječmene také přirozeným zdrojem ve vodě nerozpustných látek, je prášek ve vodě jen částečně rozpustný. Nerozpustné částice mohou na dně sklenice vytvářet sediment, což je pro prášek z mladého ječmene zcela přirozený jev. V případě vytvoření sedimentu, doporučujeme obsah sklenice znovu promíchat a celý obsah sklenice vypít. Prášek z mladého ječmene je ideální přísadou do ranních smoothie, vychladlých kaší či jogurtů, kde, díky dalších komponent, dochází k lepšímu rozptýlení drobných částic tohoto prášku.

Doporučené dávkování

1 lžíci (7 gramů) denně rozmíchejte ve vodě, džusu, mléku, ovesné kaši, smoothie, cereáliích nebo v jiných pokrmech. Denní příjem ječmene: 7 g.

Upozornění

  • Nepřekračujte doporučenou denní dávku.
  • Výrobek není určen k náhradě pestré a vyvážené stravy.
  • Uchovávejte mimo dosah dětí.
  • Nevhodné pro děti do 3 let, těhotným a kojícím ženám.
  • Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Balení:

  • 250 g

Původ: Indie

Zdroje

[1] VENUGOPAL, Shonima a Uma M. IYER, 2010. MANAGEMENT OF DIABETIC DYSLIPIDEMIA WITH SUBATMOSPHERIC DEHYDRATED BARLEY GRASS POWDER. International Journal of Green Pharmacy. 4(4), 1-6.

[2] ZENG, Yawen et al., 2018. Preventive and Therapeutic Role of Functional Ingredients of Barley Grass for Chronic Diseases in Human Beings. Hindawi-Oxidative Medicine and Cellular Longevity. 1-15.

[3] KOGA, Ryota et al., 2013. The effect of photo-irradiation on the growth and ingredient composition of young green barley (Hordeum vulgare). Agricultural Sciences. 4(4), 185-194.

[4] ASTOLFI, Stefania et al., 2010. Supply of sulphur to S-deficient young barley seedlings restores their capability to cope with iron shortage. Journal of Experimental Botany. 61(3), 799-806.

[5] BENEDET, JOHN A., HISAO UMEDA a TAKAYUKI SHIBAMOTO, 2007. Antioxidant Activity of Flavonoids Isolated from Young Green Barley Leaves toward Biological Lipid Samples. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 55, 5499-5504.


Zaregistrujte se ZDARMA a získejte slevy až 30 % doživotně na výrobky BEWIT.

Registraci provedete snadno na tomto odkazu.

Doplňkové parametry

Kategorie: VÝROBKY BEWIT®
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: